Friday, June 15, 2007

Allt Sven Melander-relaterat

Fansin-mannen Fredrik Kullman påstår att han sett Sällskapsresan (1) över 200 gånger. Igår träffade jag en rolig tjomme som säger sig ha sett den över 500 gånger. En uppväxt präglad av insomnia och dyslexi ledde till att han idisslade de få svenska filmer familjen hade på VHS. Än idag i vuxen ålder fortsätter beteendet:

- Jag somnar alltid till en film... och minst varannan gång händer det att det brukar bli Sällskapsresan.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vilken var den andra filmen? Månguden? Saló??

6:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

"och minst varannan gång händer det att det brukar bli Sällskapsresan"

Kuriöst.
Hur ofta blir det då?

2:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tjena Simme! Jag känner helt klart igen mig. Jag somnar skitofta in till en film. Jag har haft följande somna in-filmer i mina dar: Midnight Run, Black Rain, Thelma & Louise, Strul, Het Sand, mfl.
Grejen är att det är en kass trade off! Till alla er som gör det - bädda snyggt o lägg er på rygg istället. förbered en god frukost o gör snabbt ett litet schema för morgondagens morgon (obs inte hela dan utan bara morgonen. Du kan göra ett nytt sen vid middagstid). Lycka till
/Andie

3:01 AM  
Blogger chrillebrun said...

jag hade också en sådan film en gång i tiden: "Blood Sport" med Jean claude van Damme.

Än idag kan jag varenda replik, vartenda tonläge, flin, sidekick osv...

En lustig grej var att jag fick den tillsammans med en del andra filmer nyligen (på VHS) av Hannes gamla landlady som rensade bort allt hon inte längre behöve när hon lämnade landet och flyttade tillbaks till sthlm. När jag anordnade husparty så frestade jag med "visuals from Jean Claude van Damme at the peak of his physical prowess.."

2:59 PM  

Post a Comment

<< Home