Tuesday, September 25, 2007

Tu connais Bip?

Skoj med Bip

Härom dagen dog Marcel Marceau

År 2000 skrev jag manuset till en serie med namnet "Skoj med Bip" som gick i MegaPyton. Jag plockade mimaren Bip från vår franskabok "Formule F" som vi hade i högstadiet. Jag missade dock att alteregot var signerat Marceau, en tjomme vars insats jag uppskattade i filmen "Det våras för stumfilmen", där han för övrigt har den enda repliken: "No!". Klickar ni på länken längst upp kan ni läsa serien. För teckningarna står Marcus "Marco" Ivarsson, som jag dessutom bodde hos under de 120 dagarna.

Ta på mitt ansikte

Redan imorgon tar jag tåget till Göteborg för att suga musten ur årets bokmässa. Jag ska teckna på en staffettserie i Galagos monter på fredagen (28e) mellan 15:00 och 15:30. På torsdagen innan det uppträder vi på galleri Oro (se flyer längre ner). Kom så tidigt som möjligt för experterna siar om att det kommer att bli fullt snabbare än du hinner säga "Poff! Lär dig teckna serier".

Friday, September 21, 2007

9-5


Tjena, Simon Gärdenfors här. Jag tänkte bara meddela att jag nu färdigställt 25% av boken.

Wednesday, September 19, 2007

Min morsa var på bokmässan och allt jag fick var den här vissna t-tröjan




Japp, då var det dags för den officiella Simon G-tröjan. Motivet är hämtat från min debutbok Turist, och t-shirten kommer att säljas i Galago-montern på bokmässan i nästa vecka. Brunt och vitt tryck på ljusblått tyg. Finns även i barnstorlekar. Så gulligt att man bara dör.

Saturday, September 15, 2007

Årets fest



Här går vi.

Monday, September 10, 2007

Då lever man opp. Ja, då lever man 'oppsan, 'oppsan. Ja, då lever man 'oppsan.



Nämen, titta så långt jag kommit på seerien! 19%. I övrigt börjar jag så smått ladda upp inför bokmässan i Göteborg, som är om ett par veckor. Jag är aktuell med en ny t-shirt och som rappare på Bromanders party. Mer info om detta kommer snart. Mycket snart.

Friday, September 07, 2007

Arbetsnarkomani, förmodligen den bästa narkomanin i världen.

Ni får lydigt vänta med att vibba in mitt uppfläkta privatliv tills serieboken kommer i slutet av april nästa år (om allt går som det ska). Just nu jobbar jag intensivt med att teckna, och vad passar då inte bättre än att fortsätta debatten om min "slapphet", som i förra inlägget gav upphov till en del frågande kommentarer.

Jag fick själv kommentera debatten i Skånskan:

"Las Palmas textförfattare, Simon Gärdenfors, har kommenterat artikeln i ett mail och förklarat att han inte alls är ironisk: 'Jag lever helst som en parasit på samhällskroppen. Nu tecknar jag i och för sig serier och skriver låtar, men det är för min egen skull och inte för att bidra till samhället eller något sådant'."

"Simon Gärdenfors ser annorlunda på arbete: 'Det verkar alltid finnas ett överskott av sökande till de jobb som är lediga, hur tråkiga de än verkar. Det borde inte vara några problem att låta oss som inte vill jobba slippa', skriver han i sitt mail.
Det spelar ingen roll att han i verkligheten sliter hårt och tjänar bra med pengar."

Tuesday, September 04, 2007

En regnig tisdag

Tillbaks i saltgruvan. Jag har fått ett eget rum här i det annars så öppna kontorslandskapet på Transit studios i Stockholm. Får sitta här gratis tills boken släpps i slutet av april nästa år. Jag kallar inte mig själv Bidragskungen utan anledning.

Vår låt Bidragskungen har diskuterats i några debattartiklar i Skånska dagbladet nyligen:

"Gärdenfors vill och lyckas vara en karikatyr av slöfocken, den skamlöse bidragstagare som de nya moderaterna i valrörelsen ställde mot dem som arbetar. Hans glupska argument för rättigheter utan skyldigheter är provocerande för Christian Gergils, för mig och för många andra. Men det finns flera dimensioner i den här diskussionen. För om välfärdssamhället handlar om förverkligad frihet, vem ska bestämma vad som är frihet för dig och mig?"

(...skriver socialdemokraten Julia Janiec i en debatt med den liberale samhällsdebattören Christian Gergils)