Monday, July 30, 2007

Mjukost

Hemma igen från Emmaboda. Tänkte först dra direkt efter vår spelning i torsdags, men dök först upp i mitt eget hem igår kväll. Så kul var det där. Manuset till Simons 120 dagar är nästan helt klart. Jag håller på att redigera om vissa delar, så just nu klipper jag ut alla skissade rutor och klistrar in i två stora böcker. Det är en mycket njutbar och meditativ del av arbetet.

Tuesday, July 24, 2007

Bromander är här igen

I väntan på Simons 120 dagar kan jag rekomendera Henrik Bromanders nya bok "Tidigt på morgonen". Det är hans andra seriealbum. Bromanders serier är de serier jag helst av allt läser just nu. Dom är så bra att det pirrar i hela kroppen. Ett "hemligt" tips är att gå in på www.bokus.com/galago och förhandsbeställa boken, så får man den extra billigt (gäller fram tills slutet av augusti om jag fattat det hela rätt).

Sunday, July 22, 2007

Idioten

Frisk igen och har roat mig kungligt i Stockholm i helgen. En ljummen i gräset, serieshopping och nattklubb. Las Palmas spelar 15:30 på ängen i Emmaboda nu på torsdag.

Har just gått igenom min resa dag för dag och antecknat var jag hamnade till sist. Det blev en del ändringar i den ursprungliga planen, men jag lyckades ändå med att max sova två nätter på samma ställe och att aldrig återvända till mitt hem under 120 dagar. Sammanlagt sov jag på 96 olika platser om jag inte räknat fel. Den slutgiltiga routen (enbart inräknat var jag sov) blev:

Stockholm-Sundsvall-Uppsala-Felingsbro-Västerås-Hofors-Sälen-Karlstad-Göteborg-Kalmar-Göteborg-Kungsbacka-Falkenberg-Laholm-Lund-Forsakar-Malmö-Borrby-Helsingborg-Lund-Malmö-Göteborg-Nymölla-Malmö-Lund-Vitaby-Hörby-Karlskrona-Ronneby-Värnamo-Norrköping-Stockholm-Visby-Färjestaden-Ljung-Osby-Helsingborg-Ramlösa-Helsingborg-Skövde-Örebro-Felingsbro-Höör-Hässleholm-Svalöv-Svedala-Borås-Vara-Göteborg-Trollhättan-Alingsås-Stockholm-Uppsala-Bollnäs-Västerås-Hovmantorp-Gislaved-Jönköping-Hultsfred-Jönköping-Växjö-Härnösand-Näsåker-Bjästa-Örnsköldsvik-Umeå-Kiruna-Stockholm

Wednesday, July 18, 2007

Här går det vilt till

Jag har redan nått 100-gränsen vad det gäller sidor bildmanus. Är riktigt nöjd med hur det verkar bli också. Lite ont i halsen har jag allt fått. Delade flaska med Pontus Lundkvist på Arvika och han har klagat över sin hals i Seriechocks gästbok hela veckan. Förmodligen går det över innan vi spelar med Las Palmas på Emmaboda nästa vecka.

Wednesday, July 11, 2007

Rik, berömd, söt och charmig

Idag är jag bakfull som ett bageri... min "bara supa på helgerna"-regel var det nog ingen som tog på allvar, allra minst jag själv. Jag drar till Arvika i övermorgon, så det lär ju bli mer av det goda då också. Jag och Frej Larsson uppträder i Galagotältet på lördag, tiden får ni fråga om i tältet. I övrigt går det bra med serierna, jag har redan gjort över 50 sidor bildmanus. Disciplinerad jävel. Igår fick jag extremt mycket pengar insatt på mitt konto. Konstnärsnämnden ger projektbidrag till Simons 120 dagar. Vill ni veta hur mycket kan ni hitta det på deras hemsida. Har vetat detta ett tag, men inte vågat uta det innan jag haft möjlighet att ta ut allting i "rubberband banks". Boioioioing! Idag ska jag göra en p3-intervju som handlar om att förbättra bilden av sig själv. Sänds på fredag i Kvällspasset. Jag trivs mycket bra med att vara massmedias nya gullegris.

Sunday, July 08, 2007

Några av mina favoritsaker

*Filmer
Allt av Todd Solondz (speciellt "Happiness"), La Haine, Office space, Kids, Pusher...

*Godis
Nya Pim-pim i påse (de är mjukare än de man får i ask), Lakrifun, Haribo pesetos...

*Musik
Just nu lyssnar jag mest på Ludacris, Young Dro, Mike Jones, Clipse, the Pack och andra som släpper nya hiphop-hits, men Quasimoto och gangster-rap av Geto boys och NWA, är väl det som hängt med längst. Gillar även gammal semesterrelaterad musik i stil med Johnny Pineapple and his orchestra playing Hawaiin hollyday...

*Böcker
Tredje stenen från solen av Claes Holmström, Evasion av anonym författare, Tärningsspelaren av Luke Rhinehart och Shit magnet av Jim Goad. En del av Bukowski och sen gillar jag biografier (om i stort sett vem som helst) också...

*Serier
The poor bastard av Joe Matt, allt av Ivan Brunetti, It´s a good life if you don´t weaken av Seth, Unlikely av Jeffrey Brown. Ja det finns en del serieskapare som jag köper allt av (förutom de jag nämt nyss): Chris Ware, Sam Henderson, Ariel Bordeaux, Jeff Levine, Julie Doucet, Daniel Clowes, Adrian Tomine, René French... Favoriter i Sverige just nu är Henrik Bromander, Mats Jonsson och Nina Hemmingsson. Crumb är nog den som betytt mest för mig, men jag läser inte hans grejer så mycket för tillfället.

*Dataspel
Mest gamla Commodore 64 och NES-spel, men även en del som kan hittas på arkadhallar. Giana sisters, Wonderboy, Ghosts 'n' goblins, Spin master, Internationell karate+, Kickstart 2, House of the dead. Det roligaste jag spelat var ett House of the dead-aktigt spel jag hittade på en spelhall i Åbo. man var ninjor med automatvapen. Sen hade vi ett spel på en gammal Mac där man spelade mot varandra och var varsitt streck som skulle lura in den andra i sin labyrint som man själv gjorde. Påminde lite om masken. Jag gillar Tetris, Pac-man och Donkey Kong också...

*Mat
Min favoritresturang är nog Laiwa i Göteborg. Kinesisk. Jag äter gärna Gong-pao kyckling eller räkor. Pizza (helst från Il forno i Stockholm), hamburgare (helst Burger King), thai (gärna Kohpagnang i Stockholm), det mesta med skaldjur och fisk. En av de godaste saker jag ätit var en pita med bla halloumi som man kunde köpa på ett visst hak i Berlin, Har glömt vad det hette, men jag ska ta reda på det. Har ganska bred smak vad det gäller mat, gillar att testa så konstiga saker som möjligt...

nu pallar jag inte skriva mer.

Thursday, July 05, 2007

en mästarplan

Då var jag igång. Idag har jag skissat 10 sidor på bildmanuset. Känns bra i hela själen. Min renlevnads-drive sket sig givetvis efter mitt dj-set, men nu är jag "på vagnen" igen. Eller vad fan, min ambition är att enbart supa på helgerna.

Simons sommarplaner:

* teckna serier
* uppträda med Frej i Galago-tältet på Arvikafestivalen 14/7
* uppträda med Las Palmas på Emmabodafestivalen
* uppträda med Las Palmas på Ogräsfestivalen i Ronneby 18/8
* uppträda med Las Palmas på Vibes i Göteborg 30/8
* träffa min storebror och hans nya bebis när den fötts

... det är allt jag har inplanerat hittills. Förutom en ritafton på 91:an ikväll och en grillfest imorgon.

Monday, July 02, 2007

Massmedia, det är jag

Imorgon kl. 10:10 blir jag intervjuad i p4-riks "Sommar-Sverige". Palla.

Herr ren

Välkommen till sista dagen i det liv du levt hittills. Nu börjar vardagen. Jag har gjort en lista på de 26 mest akuta praktiska ärenden jag måste ta tag i. Jag har varken druckit alkohol eller knarkat sen i onsdags. Har börjat äta nyttigare och har muskelvärk efter armhävningar och sit-ups. När jag fått i ordning mina grejer ska jag sätta igång och skriva manus och teckna. Piss off, nu kör vi.

Sunday, July 01, 2007

Att komma hem ska vara en pulserande skamfitta



Så här ser mina vägglöss ut.

Imorgon måndag 2/7 klockan 09 medverkar jag i en kort telefonintervju i morgonpasset i p3


I övermorgon tisdag 3/7 ska jag spela skivor på Debasers uteservering I Stockholm 19-01