Thursday, March 29, 2007

Ingenting mer än en "hund-hund".

För tillfället befinner jag mig hos en rolig familj på Hisingen. En extremt tatuerad truckförare och en extremt tatuerad telefonförsäljare samt deras 2-årige son Elvis. Elvis är vild och har någon sorts Burlövsfrisyr. Något av en simhallsunge. Vi har spelat biljard och kastat pil. Jag har varit nykter i två hela dygn nu, men imorgon ska jag och Calle "the pleasure-factory" Thörn uppträda under namnet "Las Palmas" på Palace i Kalmar.

Wednesday, March 28, 2007

lilla Blå

Idag har jag köpt en ny mörktröja eftersom jag slarvat bort min blå. Sitter nu på galleri Oro i Göteborg och ska rita med lite löst folk. I natt sov jag 13 timmar och känner mig rätt slö och utvilad. Kaffekokaren puttrar i bakgrunden.

Tuesday, March 27, 2007

Redan dom gamla indianerna bla bla

Jag har fått för mig att jag nått min slutgiltiga självinsikt. Det är skönt, men även patetiskt (=roligt).

Monday, March 26, 2007

Så få frågor, så få svar

Vi fortsätter frågestunden med två frågor inskickade av Henrik Bromander.

H: De flesta har nog bjudit in dig för att de vill komma med i serien. På din hemsida antyds det att alla kommer med. Hur ska du få plats i boken?

S: Bara ett fåtal kommer att "komma med" i boken. Kanske kommer alla med på ett litet galleri av minibilder. Jag har inte antytt ett skit på hemsidan.


H: Du har börjat blogga. Känner du dig inte smutsig?

S: Självklart får det mig att känna mig oren. Fast det är en känsla jag kan uppskatta ibland.

Sunday, March 25, 2007

Det är jag igen. Simon.

Jag tänkte stanna i Göteborg en vecka. Idag lämnar jag Bromander för en främling. Nyhet i bloggen: "Svar på vanliga frågor". Tänkte riva av en sådan lite då och då här. Okej vi börjar med den vanligaste:

Fråga:
Hur fick du Idén?

Svar:
Det var en massa olika tankar som jag slog ihop till detta projekt. Bland dessa märks

*En seriedagbok som jag förde förra sommaren. Jag tecknade lite om varje dag och tänkte att jag kunde kalla den för Simons 120 dagar, efter den där filmen "Sodoms 120 dagar".

*Jag ville ut i Sverige och hälsa på alla jag känner. Jag tänkte att bor jag max två nätter hos folk, så hinner de inte bli särskilt irrriterade på mig. Sen tänkte jag att jag kunde hyra ut min lägenhet i andra hand och spara pengar om jag är borta tillräckligt länge.

*Filmen "My date with Drew" där en kille via en hemsida med en dum Idé får hinkvis med uppmärksamhet. Sen var jag inspirerad av hemsidor som den där en kille säljer pixlarna på sidan för en dollar styck. Även en annan sida där man ska skänka pengar för att killen som lagt upp den inte ska döda sin kanin.

*Förra året släpptes min miniseriebok "Direkt från Hjärup" som handlar om när jag uppsöker min hemort och gör en serie om den resan. Jag blev nöjd med den och tänkte att jag kunde göra en liknande grej om hela Sverige.

sen var det en del annat också men nu pallar jag inte skriva mer...

Saturday, March 24, 2007

Ett nytt år

http://simong.notlong.com

Ovan är en länk till ett p1-reportage om "mina 120", som jag så skämtsamt brukar säga. Bakom mig ligger Bromander i bar överkropp. Jag sitter vid datorn och känner mig väldigt lycklig. Min födelsedag igår var nog den bästa sen bardomen, kanske någonsin. Jag minns inte så noga.

Thursday, March 22, 2007

Vilken kultur?

Göteborg 2007. Serietecknaren och rapparen Aggro är i skolan och Simon sitter i hans lägenhet och myser. Jag mår mycket bättre nu. Avsaknaden av fast punkt i tillvaron berodde nog mycket på att jag inte träffade någon jag känner på över en vecka. Att lära känna nytt folk är intressant, men jag är glad att jag tillåter mig att pausa hos vänner ibland. Idag ska jag besöka ett serie-jippo på Göteborgs stadsbibbla. Kom gärna dit vid 18-snåret och hälsa på mig om ni vill. Imorgon sänds ett inslag om Simons 120 dagar i radio (p1) någon gång efter 17, tror jag. Kolla sr.se imorgon, det är något program med fördjupande nyheter. Reportern Anton följde med mig när jag besökte Nils Svensson, en reko pojk i Karlsatd. Oj, höll på att glömma: Imorgon fyller jag dessutom 29.

Tuesday, March 20, 2007

På drift

I morse vaknade jag och mådde lite konstigt. För första gången på resan kände jag att jag saknade en fast punkt i tillvaron. Det kom knappast som en kalldusch, jag hade räknat med att det första ruset av frihet och action skulle mattas av efter ett tag. Hittills har jag nästan bara haft roligt, nu börjar det här livet bli vardag. Det kommer förmodligen gå ganska mycket upp och ner framöver. Ser ändå fram emot att kunna slappna av mer nu när jag börjar vänja mig. "Buddy" som bokat in mig här kommer från Kalifornien och bor nu i Värmland med sin familj. Har just plöjt en hög med 70-tals serietidningar från Rip Off Press.

Monday, March 19, 2007

Här kommer det bra fôlk... värmlänningar!

Vilar upp mig i en eko-by utanför Karlstad. Har just anlänt till en gitarrsamlare som spelat i samma band som Gilbert Shelton. Bet mig i läppen idag när jag tuggade tuggummi med melonsmak. Det gjorde ont.

Sunday, March 18, 2007

Jag lever!

Hinner inte skriva så mycket idag, men jag har just kommit till Karlstad och släpper in färgen fullkomligt. Har just upplevt min första energi-massage.

Friday, March 16, 2007

Janne Schaffer

Janne Schaffer

På denna länk hittar ni låten jag spelade in, på resande fot, med Spakur och Dj Lo-kut i Uppsala för en vecka sen. Jag hälsade på i deras studio och tog en tupplur på soffan medans de knåpade ihop en beat. Spakur skrev en refräng och sen skickade vi ett anteckningsblock fram och tillbaks mellan varandra. Det blev en sorts stafett-text där jag skrev en halv mening, skickade vidare, fick tillbaks blocket fortsatte skriva lite och så vidare, och så vidare...

Thursday, March 15, 2007

Min PRAO

Hej! Jag är på serietecknarskolan i Hofors och bor hos en främling / före detta elev där. Sängen jag sover i tillhör egentligen en tjej som driver bloggen Inkdummy, som jag läst en gång när den handlade om Galago. Jag bor hos hennes rumskompis Yvette, medans Inkdummy-Elin är i Sydafrika och förtrycker negrer.

Min mamma ringde igår och sa att hon föjlde min blogg, men hon misstänkte att jag använde vissa kodord så att hon inte skulle förstå allting. Det stämmer i och för sig att sparar det mesta smutset till serieboken, men kodord? Nääääh...

Imorgon åker jag till Sälen och kanske tar en tur på skidor om tån håller (fortfarande lite öm). Fick just låten jag spelade in med Spakur och Lo-kut på min email. Jag lägger upp en länk till den i dagarna, när jag fått hjälp med tekninken.

Tuesday, March 13, 2007

grattis Västerås.


Två mediastudenter filmade lite av mitt projekt till en skoluppgift. Marco ritade denna teckning i min skissbok.

PC load-letter

Gårdagens party var hos en tecknare vid namn Stefan. Någon räknade ut att det skulle ta tre år att kolla igenom hans filmsamling. Den var både gigantisk och förfinad. Han hade även en massa kul spinoff-analia, som en skrikande Macaulay Culkin-docka och en Initech-mugg. Idag får jag skjuts till Västerås av ett par filmstudenter. Mycket bekantingar hittills, nästa stopp är hos Marus "På behandlingshem" Ivarsson.

Monday, March 12, 2007

Ett nytt liv

Sandro Müntzing. Bland alla svenska artister är Sandro den jag lyssnat mest på de senaste åren. Få lite provsmak på http://www.myspace.com/muntzing

Jag befinner mig just nu på hans folkhögskola i Felingsbro, där killen utbildar sig till animatör. Igår drack vi folköl på ca 13 kvadrat med hans klasskompisar. Idag planerar vi att gå på gym.

Sunday, March 11, 2007

Hög på Sverige

Nu lämnar jag Uppsala för Felingsbro. Har just levt någon sorts lyxliv hemma hos Agneta Munkhammar, mamma till rapparen Motorisk Afasi. En härlig familjefest på 10 pers igår. "vilket gäng vi var" osv... Matrekordet är slaget och jag känner mig varm inombords när jag tänker på hur snälla alla varit mot mig på sista tiden. Jag och Spakur och Lo-katten spelade in låten "Janne Schaffer", en ganska spontan mp3-a som jag planerar att släppa via den här hemsidan under resans gång.

Thursday, March 08, 2007

Spakur.

Just nu håller jag på att göra en låt med Dj Lo-kut och min värd för kvällen: Spakur. Han finns på riktigt och han är lika gullig som han låter på skiva. Har börjat lugna ner mig lite med berusningen och mår bättre. Hälsade på min lillasyster i Flogsta igår tillsammans med Lisa-Marie som stod för login just då. Vi åt kanelbullar och lyssnade på en musiker som hette Åke.

Imorgon kommer SvD publicera ett fläskigt reportage om Simons 120 dagar, så kolla in om ni pallar.

Tuesday, March 06, 2007

Flyga flygplan.

Ska snart åka flyg från Sundsvall till Uppsala. Ganska sliten... förkyld och södersupen. Drack knappt något igår. Väntar på att Carin och Sofia, som jag bott hos, ska packa klart inför sin resa till Thailand. Vi ska flyga till Stockholm med samma plan. Underbara människor. Carin spydde ner min tandkrämstub och delar av min necessär, dock. Nu måste vi dra.

Monday, March 05, 2007

City of Melodie MC

Sundsvall är stället för tillfället. Idag har jag ätit köttbullar med lingon och gräddsås på ett ålderdomshem, där mina "värdinnor" jobbar. En gubbe skällde ut oss för att vi satt på fel plats.

Sunday, March 04, 2007

Dom kallar oss snyltare.

Nu är jag i Skärholmens gruppboende med Klenell som värd. Igår såg vi "a night at the Roxbury" på 'Nellys vägg. Ett jävla måste för ala som gillar risiga komedier. På kvällen uppträdde jag och Calle med Las Palmas på en privatfest i Björkhagen. Rätt slapp och skön spelning. SMK-Björn och vår vän Stina kom förbi. Den förstnämnde presenterade bandet med en väldigt fin, lång och... lång monolog. Drack vin i köket, men jag blev inte speciellt berusad. Jobbat upp någon slags tolerans genom att hittills dricka varje dag på resan. I eftermiddag flyger jag till Sunsvall för att besöka främlingar.

Tänkte nämna lite vad jag ätit också. Pike leder matligan med hästlängder hittills. han lagade en smakfull fisksoppa med saffran och vitlöksbröd men först lunchade vi på Veggivegg vid skatteskrapan. Jag åt tofu masala med zulu relish. Är masala ett annat ord för curry? Jag är en stor fan av ajvar relish, men denna zulu-variant av grönchili var en välkommen variant. Dagen därpå gjorde vi "the sardin challenge", där sardinmackorna fick utmana makrillmackorna karln vanligvis äter. Makrill vann. Mer smak och godare sås, helt enkelt.

I övrigt har jag ätit en massa mackor, en hyfsad pastasallad och något haltande qourn-tortillas. Vem kommer att gå om Pike i mat-toppen? Spänningen tätnar.

Saturday, March 03, 2007

Fun! Fun! Fun!

Pikes fru fick lunginflamation. Vi hämtade antibiotika åt henne i fredags. Igår var det min tur att börja poppa bakteriedödande piller. Smittsamt det där. Jag går alltid till en läkare vid Hötorget eftersom han är på pricken lik doktorn i Picassos äventyr. Virrig, vita valrossmustascher, tysk brytning och plirig blick. Kollade upp tån också, den har blivit lila. Jag blev informerad om att man bara behandlar tårnas kapten, matroserna lämnas helt åt sitt eget öde. Den var inte bruten i alla fall. Idag ska jag byta t-shirt. Jag blev sponsrad för första gången i mitt liv igår. Fick två t-tröjor av klottrarbutiken Highlights.

I övrigt har jag redan hunnit med att bygga en karusell i Lego, bevittnat en pojkes diarréattack, fikat loss på café Edenborg, fått i mig en rejäl mängd starköl och humörtobak och... ja jävlar i det... jag måste spara lite info till serieboken också. Har ni tänkt på hur roligt man kan ha om man lägger manken till? "Sky is the limit" brukar folk säga. Simon skrattar åt gränser, bitchslappar ödet och pissar oändligheten rakt i ansiktet.

Thursday, March 01, 2007

Jag har haft ont i en tå.

Nu har resan börjat. Sitter och snyltar på Radiohusets datorer efter mitt inslag i p3-populär. Jag haltar lika fräsigt som Leroy Brown i Crocodile Dundee. I natt föll jag från en stol när jag flyttstädade. Det är fortfarande oklart om det rör sig om en eller två tår, men det hoppades i alla fall ur led och jag knäckte tillbaks i rätt läge. Hade svårt att sova efter det så nu är jag "trött". Ska hem till Jonas "Pike" Dahlström nu. Fridens.